čtvrtek 29. května 2014

Rozhovor - Chillibraní 2014



Od posledního Chillibraní už uplynul víc jak půlrok a to letošní se kvapem blíží. Ideální čas krátce vyzpovídat organizátory! Na moje otázky odpovídal jeden z hlavních pořadatelů Chilližrouta Petr Klemeš.

Ahoj, jak to jde? Počítám, že jste už stihli nabrat síly a pilně makáte na letošním Chillibraní, je to tak? Nebo ještě lenošíte?

Čau Marťas, jde to a upřímně se bojím napsat jak, protože vím, že se to pak otočí a padnu někam hubou do bláta. Ne vážně. Vše je super. Sezóna je v plném proudu, kytky ve fóliáku, organizační team šlape na plné obrátky už od listopadu a manželku mám v osmém měsíci těhotenství. Co víc si přát?

Minulý roční překvapil přemohutnou návštěvností. Letos se proto bude akce odehrávat na jiném místě. Povězte nám o něm více. 

No minulý rok nám vyrazil dech. Upřímně řečeno jsme tipovali a vše nachystali pro max 1 500 hlav. To, že přišlo jednou tolik, byl šok, ale naštěstí lidi měli pochopení pro to, že nejsme nějaká banda z produkční agentury, co dělá „mejdan na maso“, ale spíš pro srandu, a proto jsme se setkali s vysloveně pozitivní reakcí. A poučili se. Výsledkem je změna místa směrem k centru Brna, hned vedle veletržního areálu. Takže fleků na parkování je víc, než dovedeme zabrat. Jedná se o prostory brněnského koupaliště Riviéra s kapacitou kolem 7tis lidí. V areálu se konají různé koncerty, festivaly a mejdany, tudíž jsou připraveni po stránce elektriky, cest, odpadů, logistiky, vybavení atp. Nechtěli jsme však přijít o pozadí „vody“ jak tomu bylo na přehradě, takže se ta naše taškařice bude konat přímo v místě koupaliště a ne na obvyklém „festivalovém placu“, ten se bude rekonstruovat. Pro nás sice menší komplikace, ale návštěvníci jistě ocení přírodní kulisu. Podívat se můžou třeba tady http://rivec.cz/prohlidka.php.

Předpokládám, že jádrem akce budou opět soutěž Chilližrout. Plánujete oproti loňsku nějaké změny, nebo jste v zásadě spokojeni a vše zůstane při starém?

Ano, je to tak. Hlavní program, tedy Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2014 bude hlavní položkou na programu. Soutěž bude startovat už ve 14.00 a snažíme se program koncipovat tak, aby návštěvníci strávili příjemný den v příjemném prostředí, plný chilli v mnoha podobách. Těšit se můžou třeba na cooking show, hodnocení omáček, nějakou tu drobnou osvětu i následný mejdan. Začínat se bude už v 10.00 a konec? Kdo ví...

Na co dalšího kromě soutěže se letos mohou návštěvníci těšit?

Tak kromě výše uvedeného to bude snad již bezproblémové zásobování hrdel tekutinami. Mělo by být na výběr z několika druhů piva a výčepy otestované na akci pro cca deset tisíc lidí. Současně máme díky rozměru areálu více prostoru pro restaurace i stánkaře. Těší nás, že se vrací ti, kteří tam byli již předchozí rok a současně se nám samovolně ozývají další a další prodejci i restaurace. Uvidíme, jak to celé dopadne.

Díky za minirozhovor. Chcete-li něco vzkázat čtenářům, směle do toho! 

Hlavně ať nám to všem pálí! A v září se uvidíme v Brně! Více informací na www.chillibrani.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat