čtvrtek 28. března 2013

Fenomén – dvě ohavná klišé v chilli byznysu


Vážení a milí, vítejte opět po týdnu. Ani tentokrát jsem se nedokopal k dopsání článku ve středu, ale to se nedá nic dělat – kuju v tajnosti něco mooooc báječného a zabírá mi to dost času, ale nebojte nic. Všechno se včas dozvíte a garantuju vám, že budete zírat.

Dnes si chci vzít na paškál dvě dementní klišé, která mi sem tam otravují požitek z chilli. Čas od času se přihodí, že obdržím nějakou tu flaštičku, jenže ouha – po zběžném seznámení s etiketou mám chuť ten krám vyhodit nebo někomu věnovat. Proč? Inu tak...

Klišé první – čerti, peklo apod.

Klišé bezesporu pitomé, nevkusné a bohužel silně rozšířené. Koho něco takového k***a napadlo? Dovedu si představit, že se výrobce, nejsa tak úplně duševním velkostatkářem, nezmůže začasto na lepší způsob, jak dát najevo, že zrovna ta jeho omáčka opravdu pálí, ale upřímně by mne zajímalo, kolik fetu je potřeba k tomu, aby dotyčný došel k názoru, že taková blbost povzbudí něčí chuť k jídlu? Nejsem cimprlich a něco snesu, ale tupost a nevkus nepromíjím.

Klišé druhé - prdele, vylučování atd.

No, čím dál tím lépe. Asi nejsem v cílovce, tudíž mi fekální narážky jak z filmů s Jackem Blackem nepřijdou jako super humor. Stejně jako v předchozím případě se nám pachatel snaží decentně sdělit, že je ta jeho omajda pořádně silná – a dokonce tak moc, že bude mít konzumace následky druhý den ráno. Hahahaha, jak vtipné, to jsme se zasmáli, viďte? Blbý je, že k tomuto druhému klišé sem tam sklouznou i výrobci velmi dobře zavedení.

Co s tím?

Sám za sebe mohu doporučit jediné, a to hlasovat peněženkou a výše zmíněný nevkus jednoduše ignorovat a nepodporovat. Všechno ostatní je myslím zbytečné.

A jak to vidíte vy?

4 komentáře:

  1. Oboje jsou jistě klišé. Nicméně mě nepřijdou největší.

    Dle mého názoru největší klišé pálivé kuchyně je, že nedělá nic jiného, než přebíjí normální chutě. Sází na to hodně výrobců a hlavně je to hloupý předsudek. :D

    OdpovědětVymazat
  2. No, to ale neni klise, spis povera. A jde o poveru, kterou nesiri ani tak vyrobci chilli omacek a jejich zakaznici, jako spis lide nepouceni, kteri si jednou liznuli tabasca a od te doby kolem sebe siri tato "moudra".

    OdpovědětVymazat
  3. Mne teda nejvic vadi zcela nadbytecny pouzivani cukru ve spouste omacek. Hodne to prebiji ostatni chute a je to proste celkove svinstvo.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja mam rad, kdyz je omacka sladka napr. po zkaramelizovany cibuli nebo peceny mrkvi. Bez pridanyho cukru jako takovyho se klidne obejdu.

    OdpovědětVymazat