středa 13. března 2013

Recenze – Panola Habanero Mustard



Vítejte zase po týdnu. Dnes se spolu mrkneme pod víčko jedné příjemné hořčici. Jejím výrobcem je americká firma Panola Pepper Corporation, která se na trhu s papričkami a s nimi spřízněnými produkty drží již neuvěřitelných 120 let!

Přísady: ocet, prvotřídní hořčičná semínka, papričky habanero, sůl, kurkuma, paprika.

Vzhled: atypická plastová lahvička s objemem něco přes čtvrt litru vypadá docela zajímavě. Nálepka mnoho parády neudělá, ale já, který preferuju spíš jednodušší provedení, jsem s ní zcela spokojen. A v neposledku musím pochválit uzávěr, který po zaklapnutí brání v zanášení dávkovacího otvoru zaschlou hořčičí. Praktické!

Konzistence a barva: na rozdíl od fotky je hořčice sytě oranžová. Úplně jsem si vzpomněl na plnotučnou hořčici z doby socíku. Tahle je přeci jen o trochu světlejší a sem tam najdete drobnou červenou částečku papričky. Konzistence je přesně taková, jakou byste od hořčice čekali.

Vůně: přitažlivá kombinace octa a hořčičného semínka. Žádné překvápko se nekoná.

Chuť: pravděpodobně nesdělím žádnou ostře utajovanou informaci, když prozradím, že Panola Habanero Mustard chutná jako hořčice. Jako dobrá hořčice. Dokonce tak dobrá, že jsem několikrát vybíral večeři podle toho, abych si ji mohl dopřát. Oproti dříve recenzované Hurtin' Habanero and Honey Mustard není chuť tak líbivá a instantně návyková, ale určitě má hodně co do sebe. Absenci sladkosti považuju za plus.

Pálivost: nebudu chodit kolem horké kaše, tahle dobrota habanera nezapře. Nástup je pěkně rychlý a kombinace s octem zaručuje, že ji budete v puse cítit patřičně dlouho. Nejde o žádnou zběsilost, na kterou byste si při troše zkušeností nedokázali zvyknout, ale přesto budete cítit každé sousto.

Jídlo: pokud jde o použití, možností je neurekom; grilovačky, dresinky, sendviče, párečky a klobásky... ať už jste masožrouti, nebo ne, určitě si s touto hořčicí budete vědět rady.

Cena a užitná hodnota:  Panola Habanero Mustard se u nás prodává za 107 Kč. Tuto částku považuju za přiměřenou.

Shrnutí: chutná a vyvážená hořčice, podpořená silou papriček habanero.

Žádné komentáře:

Okomentovat