středa 25. února 2015

Recenze – papričky habanero v kyselém nálevu



Zdar vespolek. Je to už mrtě dlouho, co jsem zde recenzoval první omáčku od jihoamerický firmy Amazon. Od tý doby se z obskurní podpultovky stal mainstream, kterej koupíte v každým větším (ne nutně lepším) marketu. Inu, i nákupčí sledujou tenhle blog :)

V každým případě firma nedýluje jen omáčky, ale i další výrobky. A na jeden z nich se teď pěkně mrknem.


Přísady: papričky habanero 53 %, třtinový ocet 47 %, mořská sůl. Začíná to slibně, co?

Vzhled: na hodně nepozornej první pohled vše vypadá ok – papoušek na svym místě, etiketa patřičně barevná, flaštička obsahuje to, co avizuje etiketa... ale na pohled druhej si začnete klást otázky typu „a jak tim hrdlem budu dostávat habanera ven?“. Jo, tak to bude možná trochu oříšek...

Konzistence a barva: tady je všechno v cajku, papričky vypadaj jak maj a nic extra dalšího bych asi nedoporučil.

Vůně: třtinovej ocet voní fest příjemně, naopak ovocnou vůni habaner aby člověk lupou pohledal.

Chuť: marně zápasím s hrdlem lahvičky ve snaze vyndat ven habanero. To první hned v hrdle je rozblemcaný, tak ho vyhazuju a jdu po dalším. Kakraholte, to aby měl člověk ruce jak gynekolog?! Fakt bych zrovna nechtěl bejt v situaci, kdy si nutně, ale opravdu nutně potřebuju TEĎ HNED dát chilli. Nakonec se dobrá věc podaří a mohu přistoupit k degustaci, ale připadám si, jako kdybych zrovinka postavil model lodi v láhvi. A jo, v rámci očekávání je chuť v cajku. Docela slušná kyselá paprička v láku.

Pálivost: ačkoliv to co do pálivosti ze začátku nevypadalo nic moc, tak po chvilce musím uznat, že tyhle krásky nějaký grády bezesporu maj. Pro sichr dávám v rychlým sledu druhou, třetí, čtvrtou... a jo, spokojenost, vjem pálivosti dokonce i chvilku vydrží v puse. Za mne OK, rozhodně lepší než chuť.

Jídlo: je nabíledni, že vyjma testování pálivosti jsem tyhle potvůrky požíral hlavně v teplý kuchyni. Namátkou zmíním třeba veganský chilli, jehož fotku najdete někde níž. Jojo, mimořádně nefotogenický jídlo, co? Ale ta chuť milánkové, ta chuť! Recept po mě nechtějte, takovou věc dokážete udělat podle fotky, žáno. Jináč jsem milý nakládaný habanera úspěšně žral místo kapie v zapečenejch bagetkách a sendvičích a podobně. Vysloveně ostudu neudělaly nikde, spíš naopak.

Cena a užitná hodnota: výrobek koupíte třeba tady za 86 kaček. To je asi docela v pohodě cena.

Shrnutí: pokud potřebujete kupovat naložený habanera, tak tohle je venkoncem solidní možnost. Ale to úzký hrdlo flašky je fakt na zabití!

Žádné komentáře:

Okomentovat