čtvrtek 13. června 2013

Recenze – TaoTao coriander lime chilli sauce


Vážení a milí, řeknu vám, že recenzovat pálivé omáčky je povětšinou činnost ducha povznášející a tělo oblažující, leč čas od času se přihodí taková lapálie, kdy papričkozpytec konsternovaně kroutí hlavou. Před několika týdny jsem v regálu supermarketu letmo zahlédl dnes recenzovanou omáčku, jak si tam odpočívá vedle svých sestřiček různých barev a chutí. Já se rozhodl pro variantu s limetou a koriandrem, neb koriandr, to je prostě paráda a sázka na jistotu, no ne? Směle čtěte dále a poznejte celou krutou pravdu o tom, co následovalo.

Přísady: cukr, voda, limeta, koriandr, modifikovaný tapiokový škrob, česnek, červené chilli papriky, jedlá sůl, destilovaný ocet, kyselina citronová, výtažek z kvasnic, xantanová guma.

Vzhled: klasickou placatou dvoudecku, důvěrně známou všem milovníkům tuzemáku si nespletete s ničím jiným. Etiketa hraje všemi barvami a fonty, celek pak působí nesourodě a poněkud chaoticky.

Konzistence a barva: v průhledném základu lehce slizovité konzistence se vznášejí jednotlivé ingredience, zejména kousky červených papriček a koriandrové natě. Co do vzhledu působí omáčka samotná docela dobře.

Vůně: tak jsem si vám po přivonění vzpomněl na jeden film z dětství, a sice na dialog z Nekonečného příběhu, kdy jedna postava odpovídá na dotaz ohledně povahy Nicoty zhruba slovy „Díra je přece něco, ale tam nebylo nic“. Tady si budete připadat jako v té knížce, protože vůni koriandru, papriček, česneku a limety aby jeden pohledal. Asi je všechny sežrala Nicota, fuj. Výsledkem je jakýsi sladkokyselý odér s poněkud nepříjemných chemickým spodkem.

Chuť: s jistou dávkou sebezapření si dávám plnou lžíci omáčky a pomalu převaluju v ústech. Zajímavé a nevšední, počítám, že takhle nějak musí chutnat slimák trpící těžkou formou cukrovky.

Pálivost: pálivost je nulová, konec příběhu.

Jídlo: výrobce o omáčce odvážně tvrdí, že je lahodná k pečenému masu, vhodná pro grilování, na pizzu a sendviče. Inu, statečně jsem se jal TaoTao coriander lime chilli sauce pojídat ke špízu, zkusil jsem ji i k oné pizze a jako poslední pokus jí dal šanci v zeleninovém salátu, leč výsledek byl mírně řečeno neuspokojivý. Omáčka je natolik sladká a chemická, že bez ní, kulantně řečeno, daný pokrm vždy chutnal lépe.

Cena a užitná hodnota: neklamou-li mne paměťové obvody, koupil jsem tohle veledílo za 29 Kč v  Kauflandu. Vyhozené peníze.

Shrnutí: tohle je odpad, který neposlouží ani v nejkrajnější nouzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat