pátek 29. dubna 2016

Recenze – Mix zeleniny ve sladkokyselém nálevu



Ahoj, tak tu máme zase pátek. A já vám jako minulej tejden přináším recenzi na trochu tý pálivosti. Teda přináším – dneska je nás víc. Včera jsem něco sežral, a už zakrátko mi dělaly společnost miliardy bakterií salmonely se všemi průvodními znaky. Fakt chuťovka, to chceš! 

Ale všechno zlý je prej k něčemu dobrý. Dneska jsem si přečetl, že na rozjebanej pajšl mám kromě černýho čaje konzumovat nějaký ty probiotika. A protože jsem si nedávno zakoupil tuhle fešáckou zeleninu v láku, nebylo co řešit.


Přísady: zelenina v různém poměru (okurky, květák, paprika, cibulky), pitná voda, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, extrakt koření, konzervační látky, sladidlo.

Mno, složení působí trošičku podezřele. Přeci jen, když si dám něco kvasit, tak tam pak nepotřebuju přidávat ocet, tím méně doslazovat. Je ale jasný, že nějakej důvod to mít bude.

Vzhled: igelitovej sáček s praktickou možností uzavření. Na obsah je fajn vidět, takže si můžete v krámu vybrat balení, který svým složením nejlíp odpovídá vašemu momentálnímu apetitu. Design si na nic nehraje a hezky ladí se zeleninou vevnitř.


Konzistence a barva: zelenina v láku, stačí? Že nestačí? Aha, tak ještě přidám informaci, že jednotlivý kousky jsou s pochopitelnou výjimkou květáku vcelku, nenakrájený. A zmínit musím ještě jednu kladnou stránku tohoto produktu – křupavost. Květáček je pěkně na skus, okurka není žádný bláto, no prostě v tomhle ohledu parádička.

Vůně: nakyslá vůně kvašený zeleniny a hořčičnýho semínka je vlastně úplně v pohodě. Osobně bych uvítal kopr, ale člověk nemůže mít všechno, ni?

Chuť: tady vysloveně záleží, jakej kousek dáte do ústního otvoru. Kulatá červená feferonka je krásně masitá a sladká, mrňavý cibulky a okurky jsou podstatně kyselejší atd. atd. Jasně, když si uděláte pickles doma, dosáhnete nejspíš lepšího výsledku, ale jako mainstreamovej produkt to vůbec není špatný. 

Pálivost: deklarována coby mírná. A vlastně to sedí. Na rozhašenej žaludek je to nicméně akorát.

Jídlo: počítám, že ohledně použití takovýchto věcí radit nepotřebujete, že? Žeru hezky za syrova a s ničím to nekombinuju. Radši.

Cena a užitná hodnota: v místním Albertu jsem balení pořídil za nějakých 42 Kč. To mi přijde úplně v pohodě.

Shrnutí: za ty prachy to není špatný. A pokud jste líní nakvasit si svoji vlastní zeleninu, je tenhle produkt slovenskýho podniku kvasiaren.sk hodný doporučení. A bacha, jejich zelí je taky moc dobrý. Určitě vyzkoušejte.

2 komentáře:

  1. špatná zpráva - pokud v tom je konzervant, tak v tom nejsou probiotka...

    Ocet se může přidávat kvůli chuti - dělám to teď s různými blízkovýchodními naloženinami, trochu octa a zbytek dokvasit. Ale konzervant zabíjí i ty hodné mikroby. Protože jinak by to mělo velmi omezenou trvanlivost, neboť by to dál prokvášelo...

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, je to smutnej příběh. Ale jako placebo to docela fungovalo .

    OdpovědětVymazat