čtvrtek 3. dubna 2014

Recenze – Crazy Jerry's Mustard Gas Hot Sauce



Milánkové, jak se pořád máte? Pálí to pořádně? Tak to je fajn. U mne taky dobrý. Minule avizovaná várka Agenta se myslím povedla na jedničku; inu, o 25 % vyšší množství česneku se musí projevit, haha. 

Ale o tom snad ani psát nechci. Nachystal jsem si pro vás recenzi záležitosti nevšední a jedinečné. Název Mustard Gas (po česku lze volně přeložit jako yperit) hovoří za vše. Určitě se nejedná o výrobek pro masy, ale věřím, že vás (nás?) specialisty potěší.

Přísady: ocet, hořčičné semínko, voda, granulovaný česnek, granulovaná cibule, extrakt kapsaicinu, kurkuma, hořčičný olej a sůl.

Vzhled: tak tohle je Pan originál. Plně v duchu military označení je omáčka prodávána v kovové lahvičce, zdařile imitující tlakovou lahev. Ksicht lebky v plynové masce představuje už jenom takovou třešničkou na dortu.

Konzistence a barva: značně řídká tekutina sytě žlutooranžové barvy působí spíš dojmem tovaru zakoupeného v místní prodejně Barvy-laky. Něco takového jste v prackách ještě neměli, to vám garantuju.

Vůně: ech, viděli jste film Raz, dva, tři? Že ano? Tak to si určitě vybavíte kultovní scénu s vyjednáváním ruské obchodní delegace ohledně licence na Coca-Colu. Hlavní hrdina MacNamara v jednu chvíli zmíní skutečnost, že sovětskou imitaci populárního nápoje – Kreml colu – nepili dokonce ani v Albánii, a tamní obyvatelé ji používali k ničení obtížného hmyzu. 

A nějak podobně zavání Hořčičný plyn bláznivýho Jerryho. Silně čpavá záležitost, od který neočekáváte nic extra dobrýho. A dlužno dodat, že vaše očekávání nebude nenaplněno.

Chuť: inu tak. Bývaly před mnoha lety časy, kdy jsem u omáček šel čistě po pálivosti. Nic mi nebylo dost silný a k dobrýmu tónu patřívalo popíjení Black Mamby nebo právě Jerryho přímo z lahvičky. Inu, co na to říct, někdy se holt člověk chová jak kokot.

Zpátky k recenzovaný omáčce – chuť není vysloveně špatná, pokud si teda potrpíte na mrtě kyselý záležitosti. Já už poslední dobou ani ne, takže mohu doporučit buďto v menších dávkách, nebo pro existence resistentní vůči octu.

Pálivost: poctivejch 125 000 SHU, notně umocněnejch brutální kyselostí octa. Tohle fakt není sranda! Jasně, palici vám to vyloženě neodpálí, ale když si jako já dáte pár loků přímo z butelky, s nenulovou pravděpodobností může váš večer skončit vpravdě nevšedně (a ne, tenhle blog čtou i nezletilci, takže pikantní historku s milostnou pointou si dneska nechám pro sebe).

Jídlo: ředit, ředit a ještě jednou ředit! Pokud se vysloveně netoužíte zničit a jde vám i o trochu tý „gastronomie“ (ech), stojí omáčka Mustard Gas samotná dost za prd. Ale jako decentní přísada třeba do burgerů nebo grilovací hořčice je urcitě naprosto OK.

Cena a užitná hodnota: kdo by čekal, že takhle speciální baštu pořídí za dvě pětky, ten si pobrečí. A dobře mu tak, chcípákovi. My rozumnější už dávno víme, že dobrý nebo okrajový záležitosti z podstaty věci nemůžou bejt levný. Za butelku o objemu 118 ml vypláznete 284 Kč jen to fikne, ale garantuju vám, že pokud ji nebudete chlastat rovnou z lahvičky, nějakej ten měsíc vám určitě vydrží.

Shrnutí: bašta pro specialisty. Ber, nebo nech bejt.

Žádné komentáře:

Okomentovat