středa 16. ledna 2013

Recenze – August in Austin



Zdravím opět po týdnu. Dnes spolu ochutnáme omáčku, která je údajně žhavá jako léto v Texasu. Vyrábí ji americký obchod (nejen) s pálivými omáčkami Tears of Joy a pokud jsem to správně pochopil, jde svým způsobem o vlajkovou loď mezi tamními produkty. Tak hurá na to – This is Austin not L.A.!.

Přísady: červené papričky habanero, vinný ocet, limetková šťáva, česnek, sůl.

Vzhled: lahvička z čirého skla o deklarovaném objemu 148 ml je polepena decentní etiketou s názvem omáčky a ilustrací v podobě kombinace vyprahlé texaské krajiny a papričky habanero. V hrdle se nachází kapátko ke snadnějšímu dávkování.

Konzistence a barva: odstín omáčky je jasně červený. Takovou barvu jsme tu už dlouho neměli. Konzistence je dosti řídká, jednotlivé ingredience jsou rozdrceny krásně najemno.

Vůně: miluju vůni tropického ovoce, jak ji může poskytnout jedině habanero. V kombinaci s jemnou vůní limetové šťávy a stopou česneku na pozadí považuji výsledek za neodolatelný.

Chuť: chuť se zdá být kombinací papriček a octa s limetou, ovšem zprvu mi přišlo, že cítím i jistou hořkost. Že by byla v omáčce rozemleta i semínka? Dávám další lžičku a zjišťuji, že je to vlastně úplně v pohodě. Mírná hořkost mi nijak nevadí a počítám, že v pokrmech se ztratí, ale považuji za poctivé na tuto skutečnost upozornit.

Pálivost: tak v tomhle ohledu určitě nebudete zklamáni! August in Austin nemilosrdně nakládá a je poznat, že výrobce na kvalitě papriček rozhodně nešetřil – pálivost nastupuje pěkně záhy a docela dlouho vydrží. Spokojenost veliká.

Jídlo: během krátké doby, kdy mi „Srpen v Austinu“ ozvláštňoval a zlepšoval obědy v zaměstnání, se z nás docela stali kámoši. Použití omáčky je skutečně všestranné a nestalo se mi, že bych si nepochutnal. Pizza a těstoviny dostaly ten správný říz, dresink ke grilované zelenině rázem chutnal o sto procent lépe, prostě váš den byl hned ještě lepší. Těším se, až August in Austin vyzkouším do polévek, zimní čas je přece ideální na nějakou tu hustou a poctivou bramboračku, gulášovku či kapustnicu a tahle omáčka jim určitě dodá ty správný grády.

Cena a užitná hodnota: omáčku koupíte na stránkách výrobce za sedm dolarů. Za tyhle prachy je to hodně v pohodě, ovšem pozor, lze koupit i větší lahvičku o dvojnásobném objemu, a ta stojí pouhých deset doláčů. Budete-li mít možnost koupě, neváhejte.

Shrnutí: skutečně velmi dobrá a řádně silná omáčka, povinnost pro všechny milovníky habaner. Už aby ji začal prodávat někdo v Evropě!

Žádné komentáře:

Okomentovat