středa 6. června 2012

Recenze – pálivé pochutiny

Dnešní příspěvek bude poněkud jiný. Odpočineme si tentokrát od jakostních pálivých omáček, a představíme si zboží sice také pálivé, ale zato podstatně méně zdravé - pálivé pochutiny. A jako první si posvítíme na klasiku nejklasičtější, kterou není nic menšího než

Blair's Original Habanero Chips



Předesílám, že nejsem žádný fanda lupínků, a chipsy konzumuju tak možná jednou dvakrát do roka na návštěvě, a to ještě musí nastat opravdu zvláštní konstelace okolností. To nic nemění na tom, že Blairovy pálivé bramborové lupínky patří ve své třídě mezi absolutní špičku. Z chipsů jde poznat, že jsou opravdu vyrobeny z brambor, což je v době, kdy kdejaký výrobce produkuje svoje švindlzboží z těsta, rozhodně plus. Solidní pálivost a výrazná chuť habaner... kdybych si potrpěl na chipsy, dlabal bych tyhle. Balení o hmotnosti 57 g pořídíte za 43 Kč. Z mého pohledu je cena OK, ale vím, že někteří přátelé-závisláci byli schopni celý sáček sdlábnout za pár minut...

Purgatory (White Chilli Chocolate)


Bílá čokoláda z produkce zde již řádně provařené britské firmy Grim Reaper Foods. Krásně voňavá po vanilce a bergamotu a pořádně pálivá. Není nad to, vložit si do úst jednu kostičku a pěkně pomalu ji ocumlávat. 100g tabulka stojí 119 Kč, což se nezdá úplně málo, ale holt dobré věci bývají dražší. Kdo chce ušetřit, může si koupit Milku a nakapat si na ni After Death :)

Black Widow (Dark Chilli Chocolate)



Kdo preferuje spíše hořkou čokoládu, může zkusit Černou vdovu. Kvalitní 73% čokoláda jeho nároky určitě uspokojí. Pálivost je podle mne o trochu nižší než v případě Purgatory, ale milovníka pálivého určitě potěší. Cena je stejná, tedy 119 Kč. Obě čokolády nejen dobře chutnají, ale i skvěle vypadají, což z nich činí např. dobrý dárek.


Habanero Hot Jelly Bears 




Co objevného tak k tomuto zboží napsat? Páliví gumídci společnosti Shamanic Fire potěší každého milovníka habaner. Je sice pravda, že nedosahují kvalit legendárních gumových bonbónů ve tvaru chilli papriček, ale to není až takové překvápko, protože papričky byly prostě nejlepší a basta. Poměr cena/užitná hodnota je u medvědů velmi slušný – za 99 Kč dostanete čtvrt kila pálivého želé. Berte, nebo nechte být.

Drops jahodový/malinový (extra pálivý)
Největší svinstvo jsem si nechal na konec – pálivé dropsy tvarem přibližně připomínající bolševické Lesněnky se k ústní sliznici chovají podobně jako fréza. Prvních nekolik cucnutí není nijak dramatických, ale postupně se to jenom zhoršuje a zhoršuje, přičemž celkový zážitek je mohutně umocněn úžasně chemickou příchutí jahod, resp. malin. Po prvním bonbónu zpravidla mívám už tak rozedřenou pusu, že dva za sebou prostě nedám. Tohle je povinnost, a za 49 Kč jich dostanete deset.

Shrnutí: narozdíl od omáček nemohu nic z výše představeného doporučit ke každodennímu požívání, ale proč čas od času neudělat radost sobě a svým blízkým, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat