středa 21. března 2012

Recenze – Naga Napalm Onion Relish

Nevydržel jsem. Původně jsem byl rozhodnutý, že si další výrobek Cambridge Chilli Farm nechám na recenzi až za několik týdnů, ale prostě jsem to nevydržel. A není se čemu divit. Nevím jak vy, ale pro mne je cibule naprosto esenciální složkou při vaření. S jistým sebezapřením se obejdu bez česneku a chilli (to je ale překvápko!), ale bez cibule se prostě neobejdu, a ani obejít nechci. A tak došlo na dnešní recenzi.

Přísady: červená cibule (80 %), hnědý cukr, červený vinný ocet, papričky naga morich (2,5 %).

Vzhled: osmiboká lahvička z čirého skla vypadá, jako byste si domů omylem přinesli skleničku marmelády. Z omylu vás záhy vyvede žlutočervená etiketa hovořící cosi o napalmu a cibuli.

Konzistence a barva: naga napalm onion relish vypadá jako hutná cibulová marmeláda (cibuláda?). Dohněda karamelizovaná červená cibule působí vyloženě přitažlivě.

Vůně: výrazná a těžce nasládlá vůně cibule si získala mou představivost od prvního okamžiku. K čemu jen všemu bude ladit?

Chuť: navzdory veškerému očekávání chutná cibuláda jak? Ano, po cibuli! Po řádně oslazené cibuli, slušelo by se podotknout. Avizovaný ocet je cítit jen velmi slabě a já jsem výslednou kombinací nadšen.

Pálivost: pálivost je velmi, velmi slušná, a pokud výrobek trochu podceníte jako já, určitě budete velice příjemně nachytáni na švestkách! Prvních několik lžiček je v pohodě, ale jakmile se během ochutnávky promlsáte do půlky skleničky, budete mít ústa v jednom ohni. A bacha – pálivost skvostně podpořená sladkostí bude ve vašich ústech zůstávat pěkně dlouho.

Jídlo: nejprve jsem cibuládou obohatil dušené kysané zelí se špekovými knedlíky, a výsledek byl beze všeho přehánění lahodný; již tak skvostná rustikální krmě doznala radikální změny k lepšímu a tuto kombinaci nemohu než doporučit. Skvěle se bude naga napalm onion relish hodit ke karbanátkům, ke grilovaným masům i zelenině a k toustům.

Cena a užitná hodnota: cibuláda nestojí mnoho; pokud se pro ni rozhodnete, za nějakých 129 Kč je vaše. Počítejte nicméně s tím, že navzdory velmi solidní pálivosti ji budete schopni zbaštit během dvou večerů, nebo dokonce na posezení – tak je dobrá. Přesto jsem přesvědčen, že ten zážitek za to stojí.

Shrnutí: silně návyková bašta. Uvědomuju si, že tato recenze nevyzní nezaujatě, ale je mi to jedno. Tohle chcete ochutnat!

1 komentář:

  1. Jdu do toho. A do par dalsich veci :) Az budete s Milou objednavat, dejte mi prosim vedet. Moc diky a tesim se na dalsi (dnesni?) recenzi!

    OdpovědětVymazat