čtvrtek 29. prosince 2011

Recenze - Nando's XX Hot PERi-PERi Sauce

Ahoj vespolek, vítejte na mém blogu. Jmenuju se Martin, bydlím v ČR, je mi 33 a jsem velký fanda pálivých jídel. Na tomhle blogu vás chci seznamovat se svými dojmy z vybraných pálivých výrobků a sdílet některé ze svých příšerně pálivých receptů.



Dnes se podíváme na zoubek nové omáčce, kterou mi přivezl kamarád ze služební cesty do Jihoafrické republiky. XX Hot PERi-PERi Sauce je nejpálivější omáčkou společnosti Nando's. Prima dárek, díky!

Přísady: voda, vinný ocet, sůl, citrón, koření (včetně papričky piri piri), cibule, slunečnicový olej, dehydratovaný zelený pepř, česnek, stabilizátory, zahušťovadlo, antioxidant

Vzhled: jak je vidět na fotce, omáčka je balena ve vysoké elegantní lahvičce o objemu 250 ml; to je pro tento typ omáček tak akorát. Design je složením černé, červené a bílé a působí opravdu dobře.

Konzistence a barva: konzistence je kašovitá a nepříliš řídká. V omáčce jsou patrné kousky cibule, papriček a celá semínka chilli. Barva je plná a přitažlivě červená.

Vůně: vůně je slaná a svěže citrónová. Tahle omáčka by mně mohla bavit.

Chuť: chuť je dobře vyváženou směsí kyselosti, slanosti a pálivosti. Jako první zaútočí na vaše chuťové pohárky kyselost, rychle následovaná slaností a chutí a pálivostí chilli. Kvůli semínkům chilli je výsledná chuť poněkud hrubá. Jistá hrubost je pro omáčky obsahující semínka chilli papriček (např. Pure Death Sauce) typická. Osobně upřednostňuji omáčky bez semínek, ale celkový dojem z produktu semínka až tak nekazí a chuť je pořád v pohodě.

Pálivost: pálivost této omáčky určitě překonává výrobky pro začátečníky, ale ani tak se nevyrovná habanerovým omáčkám typu Krakatoa. Pálivost zůstává na jazyku docela dlouho. Tato omáčka představuje dobrou volbu nejenom pro pokročilé začátečníky, ale i pro zkušené labužníky, kteří se poohlížejí po alternativách k omáčce Pure Death.

Jídlo: omáčku jsem doposud zkoušel na hamburgerech, zeleninových salátech, pizze a chlebíčkách (jojo, byly Vánoce). Celkově jsem byl s omáčkou velmi spokojen a nemůžu se dočkat, až ji vyzkouším na těstovinách nebo s grilovanými kuřecími křidélky. Další informace budu dodávat průběžně.

Cena a užitná hodnota: za pouhých 3,15 £ jde o výrobek za hubičku

Shrnutí: osobně vyhledávám spíše pálivější omáčky, ale přesto představuje XX Hot PERi-PERi Sauce dobře vyvážený výrobek. Žádné zvláštní klady (kromě designu lahvičky a etikety) ani zápory (kromě semínek ve složení omáčky). Omáčku jsem si rychle oblíbil a v mé kuchyni si své místo na slunci určitě najde. A co u vás?

Žádné komentáře:

Okomentovat